Skip to main content

Andělé

pro lidi kteří jsou nám příkladem

01

Dušan Vaněk

Rock Café, Praha

28. října 2023

Novodobý rytíř bez železné zbroje, zato s křivákem a zadumaným výrazem. Duše chvilek a mozek bezpečnosti a bezproblémového chodu demonstrací. Dušan stál v listopadu 1989 u zrodu Občanského fóra v Břeclavi. Je také jedním z „pamětníků“, se kterými Paměť národa vytvořila medailonek. Děkujeme za všechno, co jsi pro tuto společnost udělal.

 

 

03

Whitte Charles

Rock Café, Praha

28. října 2023

Třetím člověkem, kterého chceme ocenit a to především za jeho neuvěřitelnou skromnost, pokoru a velké srdce je Michal Bauer. Že ho neznáte? Ale jistě že znáte. Nebo alespoň jeho fotografie, které tvoří nesmazatelnou stopu v historii demonstrací Milionu chvilek. Anebo jste jistojistě zahlédli jeho typický klobouk a mušketýrský knír. Whitte Charles, jak si Michal říká je součástí vznikající knihy hned od začátku a jsme moc rádi, že jeho fotky budou doplňovat její atmosféru. Michale, děkujeme ti.

02

Robin Suchánek

Rock Café, Praha

28. října 2023

Člověk, který má za sebou ve svých 31 letech kariéru dobra delší, než leckerý sedmdesátník. Robin se rozhodl pomáhat druhým již ve svých 12 letech. A stal se tak nejmladším organizátorem charitativních akcí v Česku. Seznam dalších dobročinných, ale i komerčních akcí, v jejichž pozadí Robin stál je tak dlouhý, že si to nepamatuje ani on sám. Co si ovšem pamatujeme všichni jsou demonstrace na Letné. A troufáme si říct, že u toho, co Robin zvládl zorganizovat a zrealizovat by se zapotila leckerá velká reklamka. Robin o sobě nerad mluví a ještě víc nerad se ukazuje. Jsme přesvědčení, že právě u něj, bude náš druhý anděl v těch nejlepších rukách.